Het belang van een thema personeelsfeest

Personeelsfeesten, daar zie je tegenwoordig nog weinig wat van terug. Uiteraard heeft dit alles te doen met de Corona pandemie waarin we met zijn allen in gedompeld zijn. Eenieder zoekt voor de eigen veiligheid zijn “isolatie hoekje” op. Zo zoetjes aan begint de drang naar het sociale weer toe te nemen. Immers, mensen zijn sociale wezens. Waar voorheen thema personeelsfeesten organiseren, in sommige gevallen, deel van het routine werk waren, kijken organisaties hier wel weer vol verlangen naar uit. 

Het organiseren van een personeelsfeest brengt saamhorigheid en betrokkenheid van medewerkers en het management opgang. Vanuit het perspectief van de Human Resource (HR) communicatie worden dan ook specifiek de te bereiken communicatiedoelen gesteld voor het organiseren van deze organisatiefeesten. Uiteraard moet je het personeel ertoe bewegen om er deel van uit te maken. Dit betekent dat er, naast het uitnodigen en optrommelen van het personeel, ook een zekere mate van aantrekking aanwezig moet zijn.

Casual Friday

Het organiseren van een casual Friday is bij vele organisaties bekend. Dit karakter van een casual Friday zorgt ervoor dat medewerkers van specifieke afdelingen of branches zoals het bank- en verzekeringspersoneel of leden van de veiligheid, brandweer en de politie spontaan bij elkaar komen op een centrale plek.
Maar als je als organisatie als doel hebt om saamhorigheid en betrokkenheid te stimuleren, dan zul je zondermeer op een andere manier invulling moeten geven aan de casual Friday. Denk daarbij aan een thema personeelsfeest met een teambuilding karakter. Eentje waarbij medewerkers elkaar beter leren kennen in de omgang en daardoor instaat zijn om een betere bijdrage te leveren binnen de organisatie. Bij deze bewuste keus op het vlak van thema personeelsfeesten en casual friday, komt het management met het lager kader samen luchtig en zonder barrière samen.

Enkele themafeesten zijn:
• Onlinefeest met bijvoorbeeld een workout, yoga of quiz.
• Online talkshow waarbij een discussie opgang wordt gebracht.
• Thema film: Eenieder komt gekleed naar de film, put er inspiratie uit. De spelletjes die er gedaan worden die zijn ook gebaseerd op het thema.
• Back in time thema: Er kan bijvoorbeeld een imitatie komen van hoe het vroeger aan toe ging op de werkplek. Eenieder kot gekleed als toen.