Alles wat je moet weten over je grootvakstelling en gaaswand

Grootvakstellingen en gaaswanden zijn twee van de populairste opslagsystemen in Nederland. En als je een bedrijf runt of werkt in een magazijn, heb je waarschijnlijk al deze termen gehoord. Maar weet je wat ze zijn en waarom het belangrijk is om ze te hebben? Zo niet, maak je geen zorgen, want we gaan alles wat je moet weten hierover bespreken. Lees verder om alles te ontdekken over grootvakstellingen en gaaswanden.

Wat is een grootvakstelling?

Een grootvakstelling is een opslagsysteem dat bestaat uit horizontale balken en verticale frames. De afstand tussen de balken kan variëren, waardoor je verschillende maten platen, dozen en items kunt opslaan. Een grootvakstelling kan worden gebruikt om zware goederen en items op te slaan die niet geschikt zijn voor standaard rekken. Naast de verschillende afmetingen die beschikbaar zijn, kan een grootvakstelling ook worden aangepast aan verschillende magazijn specificaties. De stellingen zijn vaak gemaakt van staal en kunnen worden gegalvaniseerd of geverfd voor een betere bescherming tegen corrosie.

Waarom heb je een grootvakstelling nodig?

Een grootvakstelling is een uitstekende oplossing voor bedrijven die extra opbergruimte nodig hebben. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en kunnen helpen bij het organiseren van een magazijn, zodat het vinden van items gemakkelijker is. Bovendien zijn grootvakstellingen duurzaam en kunnen ze je dure inventaris beschermen tegen beschadiging en verslechtering. Het hebben van een grootvakstelling kan kosteneffectief zijn omdat het zorgt voor meer opbergruimte, dus geen extra ruimte nodig is. Zo kan je op langere termijn kosten besparen.

Wat is een gaaswand?

Een gaaswand is een soort wand in een magazijn die is gemaakt van geplooide metalen gaaspanelen. Deze wanden worden gebruikt als scheiding tussen verschillende ruimtes in een magazijn. Ze zijn robuust, duurzaam en bieden een hoog veiligheidsniveau. Er zijn verschillende soorten gaaswanden, waaronder standaard enkele of dubbele gaaswanden, geperforeerde gaaswanden en geïsoleerde gaaswanden.

Waarom heb je een gaaswand nodig?

Een gaaswand wordt vaak gebruikt om een ​​specifiek gebied van een magazijn te beschermen. Een gaaswand kan bijvoorbeeld een veilige barrière creëren tussen een magazijn en een productiegebied. Door een gaaswand te installeren, kan het magazijn gedeeltelijk open blijven terwijl de veiligheid altijd gegarandeerd is. Om al deze redenen kunnen gaaswanden de veiligheid en beveiliging verhogen zonder dat de kosten te hoog worden.

Zoals je kunt zien, zijn grootvakstellingen en gaaswanden essentiële componenten van elk magazijnomgeving en bieden ze een grote toegevoegde waarde aan bedrijven. Of je nu veel ruimte nodig hebt voor het opslaan van zware goederen of verschillende ruimten moet scheiden, grootvakstellingen en gaaswanden zijn kosteneffectieve oplossingen die de veiligheid en het overzicht in magazijnen verbeteren. Het is belangrijk om te onthouden dat er verschillende soorten zijn, dus het is essentieel om de grootvakstelling en gaaswand te kiezen die het beste passen bij de specifieke opslag behoeften van je bedrijf. Hopelijk heeft deze blog je geholpen om meer te weten te komen over grootvakstellingen en gaaswanden.

Geplaatst op Categorieën Wonen