Catering voor groepen in de zomer, waar moet je op letten?

Groepscatering in de zomer

Het is niet vreemd dat door deze hitte, veel mensen op een later tijdstip dan normaal in de tuin eten. Dit betekend echter wel dat het voedsel over het algemeen langere tijd dan normaal buiten de koelkast of andere koelere temperaturen zijn. Dit is lang niet in alle gevallen verstandig! Hieronder vind je een heel aantal tips om ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt, en dat je niet de verkeerde producten meeneemt voor een gezellig middagje in het park. Wist je trouwens dat je eenvoudig online catering kunt bestellen? Heerlijke maaltijden van de maaltijdservice die overal op locatie worden gebracht. Ideaal tijdens de zomermaanden zijn bijvoorbeeld tapas of een lekker buffet tijdens een tuinfeest.

Hoe kan ik verantwoord buiten eten met dit warme weer?

  1. Het begint al tijdens het boodschappen doen, meestal begin je waar je in de winkel binnenkomt, en dat is vaak de groente en fruitafdeling. Daarna komt vaak het vlees – allemaal producten die je met dit weer als laatste in je mandje of karretje moet gooien. Doe je boodschappen andersom, begin met bijvoorbeeld het drinken en ga dan langzaam terug naar de producten die kunnen bederven. Hoe korter zij blootgesteld worden aan warmte – zelfs nog in de airco van de winkel! – hoe beter.
  2. Je koelkast is heilig, zodra je thuis bent gooi je alles wat koel bewaard moet worden zo snel mogelijk weer in de koelkast. Natuurlijk is het erg slim om met dit weer boodschappen te gaan doen met een koelbox met elementen erin, zodat je voedsel koel blijft onderweg!
  3. Was je handen, dit is een veelgehoorde maar met warm weer is het nog veel belangrijker. Was je handen bij het bereiden van vers voedsel. En was ze bovendien extra vaak wanneer je in aanraking komt met bijvoorbeeld rauwe kipfilet.
  4. Vleesproducten en andere dierlijke producten die zijn natuurlijk extra bederfelijk met dit weer. Het is dus bijzonder belangrijk dat je deze producten als je ze mee wilt nemen naar een feestje of achter in de tuin op wilt eten, dat ze goed gekoeld zijn en indien mogelijk blijven. Laat ze zo veel mogelijk in de koelkast – ook na bereiding! Daarna is het een kwestie van slim zijn, flesjes met water welke je bevroren hebt? Dat zijn prima koelelementen én je hebt nog iets lekker koels te drinken ook. Een koelbox met voedingsmiddelen en flesjes koud water – twee vliegen in één klap.
  5. Let goed op de deksels, het is erg belangrijk om alles goed af te sluiten en te verpakken zodra het niet meer gebruikt wordt. Dit geldt zowel voor de producten zelf als voor je koelbox!
  6. Met andere woorden het is een kwestie van je verstand gebruiken, als je gaat eten in het park is het verstandig om de spullen te stallen bij iemand in huis die dicht bij het park woont. Op die manier kan je gewoon lekker eten waar je zin in hebt – en er is tijd zat om de spullen op te halen zodra de barbecue aangestoken wordt die brandt toch ook niet binnen twee seconden goed. Op die manier ben je zeker dat je geen voedselvergiftiging oploopt.

Catering voor een buurt BBQ of feest

Wanneer jij een buurtfeest gaat organiseren heb je natuurlijk ook goede catering nodig. Bijvoorbeeld voor het vlees, de dranken en de partyverhuur. Wanneer je samen met de hele straat of wijk een cateringpartner zoekt kun ook korting krijgen. Grote groepen bestellen natuurlijk veel meer producten dan een gezin of familie. Door groot in te kopen kan de cateraar een aantrekkelijk prijs voor de maaltijdbezorging rekening. Vergelijk online altijd verschillende aanbieders van catering!