Mondkapjes kopen: dit is wat je nu moet weten

Mondkapjes kopen

Steeds meer mensen besluiten dat mondkapjes kopen een goed idee is en vooral nu de richtlijnen zijn aangescherpt en er dringend geadviseerd wordt dat je ook in openbare ruimtes een mondkapje draagt, trekt de verkoop weer aan. De richtlijnen veranderen constant en door de laatste aanscherping worden mondkapjes een nog groter deel van ons dagelijks leven. Het is dus logisch dat je mondkapjes wilt kopen en wilt helpen de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Met de informatie in dit artikel kom je met de juiste mondkapjes en de correcte hoeveelheid thuis.

Mondkapjes kopen voor regelmatig gebruik

Als je met het openbaar vervoer wilt reizen heb je een niet-medisch mondkapje nodig. Zet je deze niet op, dan krijg je een boete want in die situatie zijn mondkapjes een verplichting. Ook in openbare ruimtes wordt het gebruik van mondkapjes nu streng aangeraden, maar het is nog niet verplicht. Je doet er dus goed aan om voor beide situaties mondkapjes te kopen. Het beste investeer je dan in stoffen mondkapjes. Dit zijn kapjes die je kunt wassen en opnieuw kunt gebruiken. Dat scheelt jou niet alleen geld, maar het is ook aanzienlijk beter voor het milieu. Wegwerp mondkapjes doe je namelijk maar één keer op. Je kunt je wel voorstellen hoeveel afval dat oplevert.

 

Hoeveel stoffen mondkapjes heb je nodig?

Vervolgens moet je uitrekenen hoeveel stoffen mondkapjes je gaat kopen. Dit hangt een klein beetje af van de situatie waarvoor je ze nodig hebt.

 

Mondkapjes voor gebruik in openbare ruimtes

Stel, je wilt een bezoekje brengen aan de supermarkt, de bank, het tankstation en je wilt schoenen kopen. Je zou dan voor elke openbare gelegenheid apart een mondkapje kunnen dragen. Je doet deze op als je naar binnen stapt en af als je weer naar buiten gaat. Je hebt dan minstens 4 mondkapjes nodig die dag, want nadat je het kapje hebt afgezet moet deze vervangen worden. Het is veel beter om dit met één mondkapje te doen door hem op te laten tot je klaar bent. Ga je mondkapjes kopen voor openbare ruimtes, dan heb je dus voor elk uitstapje minimaal één mondkapje nodig.

 

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer

Ook in het openbaar vervoer heb je voor elke etappe een mondkapje nodig. Reis je van A naar B, dan is dat één mondkapje. Moet je tussendoor overstappen, dan houd je het mondkapje op, anders moet je deze vervangen. Voor je terugreis van B naar A heb je dan een tweede mondkapje nodig. Ga je mondkapjes voor het openbaar vervoer kopen, dan heb je op een dag zoals boven beschreven twee mondkapjes nodig.

 

Extra in de was

Het is verstandig om wat extra mondkapjes te kopen. Er zitten altijd een aantal in de was. Maak een berekening en schat in hoeveel kapjes jij wekelijks nodig hebt. Op die manier heb je altijd een voorraadje, neem je voldoende mondkapjes mee op reis of naar de winkel en help je het land deze crisis de baas te worden.