Pak snel jouw koffers: vier vakantie op een farmcamp!

Pak snel jouw koffers: vier vakantie op een farmcamp!

Pak jij binnenkort jouw koffers in voor een heerlijk verblijf op een farmcamp? Met onze tips ga je goed voorbereid op reis en kun je zonder zorgen genieten van de kampeervakantie. Om jou de voorbereiding te besparen, hebben we de handigste items alvast voor je op een rij gezet. Van warme dekens tot muckboots en snacks: met deze checklist vergeet je vast niets.

Stevige muckboots

Ga je dit voorjaar slapen bij de boer? Niets is vervelender dan tijdens een wandeling natte voeten te krijgen. Wanneer je in alle rust lekker wilt rondbanjeren tussen de dieren, dan kun je voor muckboots kiezen. Deze laarzen zijn onmisbaar op de boerderij! Je draagt ze als sloffen en door de grove antislipzool kun je veilig wandelen zonder te vallen. Daarnaast kun je ze – voor het ponyrijden – zelfs als paardrijlaarzen gebruiken.

Leuke bordspellen

Als je in een luxe safaritent verblijft op een farmcamp, heb je binnenin de tent genoeg ruimte om samen spelletjes te spelen. Het is daarom slim om allerlei leuke bordspellen mee te nemen van huis, zoals Monopoly, Rummikub of 30 Seconds. Bij de meeste farmcamps zijn de tenten overigens uitgerust met een goed gevulde spelletjeskist. Wel zo handig als het weer een keer wat minder mooi is!

Gezonde snacks

Logeren bij de boer is veruit één van de beste manieren om het buitenleven te ervaren. Tijdens een vakantie op de boerderij kun je natuurlijk ook gezellig gaan picknicken op de ranch. Neem van tevoren een paar gezonde snacks mee voor onderweg, zoals tomaatjes, stukjes komkommer of een zelfgemaakte smoothie. Vervolgens gooi je een picknickkleed uit naast een weide waar de dieren lopen en geniet je van het uitzicht op de schitterende natuur…

Warme dekens

Hoewel de meeste glampingtenten voorzien zijn van warme dekbedden en plaids, kan het in de avonduren flink afkoelen. Daarom is het verstandig om zelf een extra deken mee te nemen. Vergeet daarnaast niet om een warme pyjama mee te nemen, want zo krijg je het ’s nachts niet koud in bed. Wil je het helemaal op safe spelen? Neem dan genoeg warme dekens en kleding mee van huis.

Zwemkleding 

Bij een aantal farmcamps is het mogelijk om, op loopafstand van de tent, een verfrissende duik te nemen in een meer of plas. Zo kun je bij FarmCamps De Bosrand in Drenthe zwemmen in het bosven dat naast de boerderij ligt. Neem voor de zekerheid dus zwemkleding en/of een opblaasbaar ligbed mee, zodat je lekker buiten kunt zwemmen. Terwijl de kinderen heerlijk in het water spelen, kom jij helemaal tot rust op het ligbed!